Hand-in-Hand – hjälp till självhjälp i utvecklingsländer.

Vi har bestämt oss för att öka vårt sociala engagemang och valet har för 2018-2019 fallit på Hand-in Hands afrikanska byprojekt. Hand in Hand bekämpar fattigdom genom hållbart entreprenörskap. Hand-in-Hand ger människor de rätta verktygen för att av egen kraft förbättra sina levnadsvillkor. Deras modell för hjälp till självhjälp, där de organiserar fattiga i självhjälpsgrupper och tränar dem i entreprenörskap och tillgång till mikrolån, är en hållbar metod. Hand-in-Hand fokuserar på kvinnor och hjälper dem starta egna affärsverksamheter för att de av egen kraft kan ta sig själva och sina familjer ur fattigdom.

Det skall bli mycket intressant och stimulerande att följa vad vi kan bidra med i detta projekt under kommande år. Vi hoppas också att detta engagemang kan inspirera andra bland våra kunder och leverantörer att också engagera sig i liknande projekt.

Läs och se mer om projektet under “Senaste Nytt” på menyn ute till vänster. Under denna sida kommer vi löpande att lägga in nyheter, bilder etc från Gitare Village i Kenya som vi sponsrar under 2018-19. Titta gärna in lite då och då för att se hur projektet fortlöper.

https://www.handinhand.nu/