Nytt smörjfett för rotorlager på vindkraftverk

2015-04-17

STABYL LX 460 SYN är ett helsyntetiskt högprestandafett utvecklat för vindkraftindustrin. Produkten kombinerar fördelarna hos en syntetisk basolja, en speciell litium-komplexförtjockare och ett toppmodernt additivpaket vilket ger den utmärkta tekniska egenskaper inom ett brett temperaturområde. Tack vare sitt breda temperaturområde, goda mekaniska stabilitet och utmärkta belastbarhet passar STABYL LX 460 SYN utmärkt för smörjning av rotorlager på vindkraftverk. STABYL LX 460 SYN kan dessutom användas för krävande smörjning av azimut– och pitchlager. STABYL LX 460 SYN kan därför användas som ett enhetsfett för alla dessa applikationer vilket kraftigt kan reducera antaleterforderliga smörjfett i ett vindkraftverk.

• Temperaturområde: -40/+140ºC.Nyhetvindkraft
• Mycket bra lågtemperaturegenskaper.
• Mycket god belastbarhet.
• Mycket bra slitageskydd.
• Mycket bra skydd mot ripplingskador.
• Bra korrosionsskydd.
• God åldringsstabilitet.
• Bra vattenresistens.
Kontakta Petrus Henriksson för mer information
(petrus@gleitmo.se alt 0300-459302.

Nyhetsbrev Släppmedel November 2014

2014-11-01

Nyhetsbrev Släppmedel November 2014

Marbocote W3007 – Vattenbaserat släppmedel

Marbocote W3007 är ett vattenbaserat släppmedel för släppning av o-ringar, tätningar och packningar. W3007 har specifikt utvecklats för att ge minimal materialuppbyggnad.
Klicka här för mer information.

Nyhetsbrev Rengöringsmedel November 2014

Rivolta BWR 210 Fosfatfri – Lågskummande rengörningskoncentrat

RIVOLTA BWR 210 Fosfatfri är ett materialskyddande, högeffektivt och lågskummande rengöringskoncentrat. Produkten är lämplig för borttagning av olja, fett m.m. från metaller, plaster, gummi och andra ytor. RIVOLTA BWR 210 Fosfatfri är fri från klor och är mycket effektiv i klorkänsliga miljöer. Rengöringskoncentratet är mycket ekonomiskt att använda eftersom det kan spädas upp till 50 ggr med vatten.

Klicka här för mer information.

Rivolta MTX Non VOC Forte – VOC-fri rengörare

Rivolta MTX Non VOC Forte är ett högeffektivt rengöringsmedel. Kombinationen av aktiva ingredienser ger en snabb borttagning av fett, krackade oljor, vaxer och andra svårborttagna föroreningar. Rivolta MTX Non VOC Forte avdunstar mycket långsamt, utan att lämna några rester. Produkten omfattas inte av VOC-direktivet och erbjuder ytterligare fördelar:

  • Inga problem med hantering av lösningsmedel.
  • Inga emissionskrav på utsläpp.
  • Inga VOC-problem.

Nyhetsbrev Smörjmedel November 2014

Nyhetsbrev Smörjmedel November 2014

Ceplattyn GT3 + GT10 + GT P

Vita, högviskösa och tixotropa kuggväxelfett och primer för öppna kuggväxlar. Vidhäftar mycket bra på kuggflanken även under långa driftstopp.
Klicka här för mer information.

MolyPaul-serien för stålverk

Vi har nu hela Moly-Paul-serien från Fuchs Lubritech för smörjning och släppning på keramiska eldfasta material inom stålindustrin.
Klicka här för mer information.

Gliss Air 108

Sprutbart smörjmedel för fiberoptisk kabel som monteras med hjälp av tryckluft.
Klicka här för mer information.

Nyhetsbrev Prototypmaterial November 2014

Nyhetsbrev Prototypmaterial November 2014

Axson Fastcast F160 & F180 – PUR-baserade gjutmassor

Axson Fastcast F160 & F180 är polyuretanbaserade gjutmassor avsedda för negativ, formar, mastrar och modeller. Enkla att blanda och ger snabb avformning.

Klicka här för mer information.

Nyhetsbrev Lim November 2014

Nyhetsbrev Lim November 2014

Plexus MA 515 – MMA-lim

Ett nytt MMA-lim från ITW Plexus som har utvecklats för användning på stora komponenter i både komposit och metall där en moderat öppentid önskas. Produkten limmar bl.a. pDCPD (Telene & Metton), kolfiber och polyamidhartser utan föregående slipning.
Klicka här för mer information.

ACC AS1723-1726 – Silikonlim 1K

ACC 1723 & 1726 är flytande, neutrala, icke korrosiva enkomponents silikoner för elektronikapplikationer.
Klicka här för mer information.

ACC AS1802 – Silikonlim 1K

ACC AS 1802 är ett icke-korrosivt, 1-komponents, rumstemperaturhärdande silikontätningsmedel. AS 1802 korroderar inte koppar eller dess legeringar och ger utmärkt ytvidhäftning utan primer efter härdning samt har god värmeledningsförmåga.
Klicka här för mer information.

Axson H9952 – Epoxylim 2K

Den senaste utvecklingen inom nanoteknologin ger detta strukturlim universella egenskaper som är idealiska främst för detaljer med stora dimensioner. Produkten ger bra vidhäftning mot många material (rostfritt stål, stål, aluminium, polyamid, trä, kompositer, epoxy, polyester, vinylester, glas and kol).
Klicka här för mer information.

Cyberbond 2600-serien – Cyanoakrylatlim

Cyberbonds 2600-serie (2600 & 2610) är cyanoakrylater med s.k. neomerteknologi. Denna teknik neutraliserar materialytorna och ökar ytspänningen vilket gör dem idealiska för svårlimmade ytor.
Klicka här för mer information.

Cyberbond 5000-serien – Cyanoakrylatlim

Cyberbonds 5000-serie är oklassade alkoxyesterbaserade cyanoakrylater med reducerad lukt och bra bloomingegenskaper.
Klicka här för mer information.

Ego MS810 – MS Polymer 2K

EGO MS 810 är ett 2-komponents, prepolymeriserat lim/tätningsmedel. De två komponenterna blandas i en statisk mixer som skruvas på patronen, och ger en elastisk slutprodukt. EGO MS 810 är fri från lösningsmedel, silikon och isocyanater samt härdar neutralt nästan helt utan krympning och utan bubblor. Detta svarta 2-komponents MS Polymerlim är vattenresistent och har god UV-beständighet.
Klicka här för mer information.

Nytt samarbete med Provexa AB

2013-11-06

Vi har tillsammans med Provexa AB beslutat att starta ett samarbete avseende beläggning med våra torra smörjfilmer, dvs som i dagligt tal kallas Glidlacker och Vaxer.

Provexa har, som de flesta redan vet, en modern anläggning och hanterar redan idag med framgång ett stort antal olika processer. Därmed finns redan det mesta av den nödvändiga kunskapen och utrustningarna som behövs för att arbeta med våra produkter.

Provexa får därmed tillgång ett av marknadens absolut bredaste sortiment från Fuchs Lubritech inom denna specialnisch. Vi är övertygade om att det även kommer att vara bra för oss och våra kunder som i Provexa får en partner inom ytbehandlingsindustrin som satsar på framtiden och som alltid är intresserade av att vidareutveckla sin verksamhet.

Kontakta gärna oss eller Provexa om ni har några frågor.

Kontakt Gleitmo Technik AB:  Petrus Henriksson 0300 459302, petrus@gleitmo.se

Kontakt Provexa: Jörgen Sundgren 031 430777, jorgen.sundgren@provexa.com

Loading...