Lägesuppdatering Covid-19

2020-08-17

Pandemin rullar på oavsett bråken mellan Tegnell och Olsén eller Norge och Sverige. Vilken strategi som totalt sett fungerar bäst lär framtiden utvisa. I vilket fall som helst så måste vi förhålla oss till det faktum att pandemin kommer att fortsätta att påverka våra liv och våra verksamheter under en längre tid än vi hade hoppats på. Vi hoppas att så få som möjligt skall drabbas av allvarliga konsekvenser och vi fortsätter därför att efter bästa förmåga följa folkhälsomyndighetens råd.

Vi arbetar med full styrka utan permitteringar och samtliga leverantörer levererar med normal kapacitet. Detta innebär att vi hittills inte har haft och heller inte förväntar oss att få några onormala leveransstörningar under hösten.

Vi har även sedan i mars månad ökat på våra säkerhetslager för att ha en större motståndskraft vid eventuella framtida leveransstörningar.

Vi genomför nödvändiga kundbesök under förutsättning att båda parter följer rekommenderade säkerhetsrutiner och självklart gör vi gärna virtuella ”besök” eller möten via Teams, Skype etc. Samma förutsättningar gäller vid besök hos oss.

Vid eventuella frågor, kontakta gärna oss på 0300-333 33 eller på info@gleitmo.se.

Semester 2020

2020-06-11

Vi frångår naturligtvis inte våra principer utan har öppet hela sommaren som vanligt om än med reducerad personalstyrka och social distansering. Hittills har vi klarat oss från smittan och hoppas att detta skall hålla i sig även över sommaren. Skulle öppettider eller något annat påverkas av oförutsedda händelser i samband med pandemin kommer detta att kommuniceras på vår hemsida.

Vi önskar alla kunder, leverantörer, kollegor och vänner en skön och avkopplande sommar!

Chalmers Formula Student 2019-2020

2020-05-19

chalmers formula student limmar med plexusVi fortsätter att sponsra Chalmers Formula Student med kunskap och material gällande lim och släppmedel för kompositmaterial även under 2019 och 2020. I år bifogar vi nedan en liten beskrivande berättelse från studenterna själva:

”Chalmers Formula Student 2020 består av 37 projektingenjörer spridda över sju stycken funktionsgrupper som härstammar från tio olika utbildningar och nio olika länder.

Projektingenjörerna är uppdelade i funktionsgrupperna:

  • Business and Management
  • Aerodynamics
  • Chassis
  • Suspension
  • Mechanical Powertrain
  • Electrical Powertrain
  • Low voltage

Dessa funktionsgrupper samverkar för att under året 2020 designa, tillverka, testa och tävla med en fullt elektrisk racingbil i internationella ingenjörstävlingar mot andra universitet. Målet för i år innefattar designmässiga utmaningar, som att bygga en fyrhjulsdriven elektrisk bil som väger under 200kg, medan främsta fokus är driftsäkerhet med målet att minst 500 km testkörning ska kunna genomföras. Gleitmo hjälper projektet med lim som bland annat används i tillverkningen av det aerodynamiska paketet som är gjort i kolfiber. Tack vare stödet kan vi varje år garantera bra mekaniska egenskaper trots låg vikt.”

Vi på Gleitmo önskar dessa elracingfantaster all lycka under Corona-året 2020 och hoppas att i alla fall några tävlingar kan genomföras trots virusets härjningar.

För mer information från oss, kontakta Malin Nordgren på 0300 33337 eller på malin@gleitmo.se.

Förnyade Certifikat ISO 9000:2015 & 14001:2015

2020-04-06

För er som inväntar våra nya Miljö- och Kvalitetscertifikat kan vi meddela att vi inom kort kommer att tillgängliggöra dessa på vår hemsida. Omcertifieringen, utförd i samarbete med Intertek, är nyss avklarad utan avvikelser och de nya certifikaten förväntas komma under april månad.

Om ni har några frågor kring detta är ni välkomna att kontakta vår Kvalitets- och Miljöchef Anders Greschik på anders@gleitmo.se eller Tel 0300-33331.

 

Efter 27 månader – Nu är vårt projekt i Gitare, Kenya slutfört!

2020-03-23

Hand in Hand har nått eller överträffat nästan samtliga uppsatta mål för arbetet i Gitare!

360 spirande entreprenörer har utbildats och tränats i hur man driver små en- eller fåmansföretag i den miljö man lever i på Kenyas landsbygd. Dessa människor och deras familjer är inte längre beroende av yttre hjälp för att klara av sina basala behov utan klarar att försörja sig själva. Vi är stolta över att ha bidragit till att denna transformation har kunnat ske.

För mer slutrapport –> Slutrapport
För mer information –> Hand in Hand

 

Covid-19

2020-03-18

Vi förväntar oss att det globala utbrottet av Corona-viruset kommer att ha en mycket kännbar påverkan på både ekonomin och samhället i stort under resten av 2020.

Vi kan i nuläget inte se några allvarligare störningar i våra materialflöden och arbetar hårt på att sådana inte heller skall uppstå framgent. Vi kommer även att bygga extra lager av en rad känsliga produkter.

Vi har för närvarande ingen personal som är sjuk eller har haft konstaterad Corona-smitta.

Alla normala fysiska kund- och leverantörskontakter är inställda och vi sköter våra dagliga rutiner via telefon, e-post och Teams-möten. Undantag kan komma att göras i kritiska fall.

Vi går från och med 18/3 över till en form av skiftgång för att minska intern smittspridningsrisk. Företagets samtliga funktioner är fördelade på ett förmiddags- och ett eftermiddagsskift samt i kombination med arbete från hemmet.

Alla akuta åtgärder enligt ovan gäller minst till 200430.

Vi är naturligtvis hela tiden tillgängliga på telefon och e-post.

God jul & Gott Nytt År!

2019-12-13

Vi önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi tackar för året som gått och ser med tillförsikt fram emot ett 2020 med nya intressanta utvecklingsmöjligheter!
Vi har i år valt att skänka pengar till BRIS istället för våra traditionella julkort.

Vi har som vanligt öppet alla mellandagar.

Nu är Nordic Rail i Jönköping tillbaka!

2019-10-07

Vi vill gärna träffa våra kunder under Nordic Rail-mässan på Elmia i Jönköping. Om ni önskar träffa oss för att diskutera smörjning, limning eller tätning för spårbunden trafik är ni hjärtligt välkomna att kontakta oss så att vi kan arrangera ett möte.

Väl mött!

Med Vänlig Hälsning
Magnus Björnberg

Composite Europe – Stuttgart 19-21 september

2019-08-23


Nu är det dags igen för mässan Composites Europe 19-21/9 i Stuttgart.

Kom och hälsa på oss under mässan!
Vi kommer att finnas i montern hos Sika enligt nedan. Om ni önskar träffa oss får ni gärna höra av er för att boka en tid så att vi kan vara säkra på att hitta varandra lite lättare. Vi kan naturligtvis även skaffa fram fribiljetter till mässentrén om så önskas.

Sika Deutschland         monter A39 i hall 9

 

Väl mött!
Med vänlig hälsning
Jonas Lindhe

Nu är det dags för en skön och avkopplande semester!

2019-06-25

Vi önskar alla massor av sol, bad, sill, färskpotatis och allt det där vi förknippar med sommar och ledighet!
Vi kommer inte att stänga under sommaren utan kommer att vara bemannade alla arbetsdagar 08.00 -16.40 som vanligt, om än med något reducerad personalstyrka.

Loading...