Slide background

Produkter för modell och prototyptillverkning

Vi har en hel serie produkter som är utvecklade för applikationer hos modell- och prototypverkstäder. Med våra produkter kan prototypdetaljer snabbt tillverkas i material som till utseende och egenskaper simulerar de termoplaster som normalt används i serieproduktion. Rätt val av produkt ger snabbare produktion och bättre detaljfinish. Vi kan hjälpa till att ta fram gjutmassor för tillverkning av prototyper, formverktyg, formar och modeller, gjutmassor för bygg och dekoration, lamineringshartser och blockmaterial.

Block. Används för att tillverka mastermodeller, gjuterimodeller, valideringsmodeller m.m. Våra block är epoxibaserade och är enkla att bearbeta med därför avsedda fräsverktyg.

Extruderbara pastor.  Extruderas på block eller på cellplastkärnor från en 2-komponents utrustning som blandar och extruderar ut pastan genom olika typer av anpassade munstycken. Efter härdning bearbetas formerna fram med en fleraxlig fräs från ett CAD-underlag.

Gjutmassor. Syftet med dessa är att kunna producera prototypdetaljer med en flytande polyuretan i en form och erhålla detaljer som ser ut som och i viss mån har liknande tekniska egenskaper som den termoplast men senare avser använda i fullskalig produktion.

Vill du ha hjälp med val av produkt
eller lösning?

Vill du veta mer om vilka produkter för modell och prototyp vi har? Kontakta mig!

Jonas Lindhe

Telefon: 070-738 86 26

E-post: jonas@gleitmo.se

De vanligaste produkterna

Gjutmassor för modell och prototyp – produktexempel:

Extruderbara pastor för modell och prototyp – produktexempel:

  • SC 380 – För verktyg, stora modeller och mockups.

Blockmaterial för modell och prototyp – produktexempel:

  • Prolab 65 – Bearbetningsbart PUR-block för tillverkning av modeller.
  • LAB 975 – Epoxyblock för maskinbearbetning av mastermodeller m.m.

Produkter anpassade för modell och prototyp

flera olika typer av gjutmassor

Gjutmassor

Med hårdare gjutmassor kan prototypdetaljer snabbt tillverkas i material som både till utseende och egenskaper liknar termoplaster. De mjukare gjutmassorna kan användas för att tillverka mjuka elastiska detaljer eller formar för bland annat betonggjutning.

extruderbara pastor för extrudering på cellplastkärnor eller PUR-block

Extruderbara pastor

Extruderbara pastor används inom marinindustrin främst vid framställning av pluggar, formar och prototyper. Våra pastor avsedda för extrudering är baserade på epoxi och är av 2-komponentstyp.

blockmaterial för tillverkning av modeller

Blockmaterial

Blockmaterial används vid tillverkning av mastermodeller, design- och valideringsmodeller, gjuterimodeller och vakuumformningsverktyg i olika former och dimensioner. Blocken kan fås i en mängd olika dimensioner, densiteter etc.