Slide background

Produkter för elastomerer och gummi

Gummidetaljer används i väldigt många olika branscher och applikationer, inte minst i fordonsindustrin. I de flesta övriga branscher finns också applikationer där gummidetaljer med bland annat sina elastiska och vibrationsabsorberande egenskaper fyller en viktig funktion. O-ringar, packningar, lister och andra typer av tätningar används i nästan alla typer av maskiner och utrustningar. Vibrationsupptagande maskin- och motorfästen med gummi vulkaniserat på till exempel stål är ett annat vanligt användningsområde där vi drar nytta av gummits flexibilitet.

Elastomerer/gummi finns med en mängd olika kemiska sammansättningar och därav följande olika tekniska egenskaper och olika tillverkningsmetoder och användningsområden. Vissa gummikvaliteter påverkas av kemikalier som smörjmedel, andra är mycket resistenta. Vissa är känsligare än andra för påverkan av förhöjda temperaturer, ozon eller nötning medan andra inte är det. Vid val av produkter ur vårt sortiment enligt nedan är det därför mycket viktigt att veta vilket gummi vi har att göra med, hur applikationen ser ut och vad det är du som användare vill ha för resultat.

Vill du ha hjälp med val av produkt
eller lösning?

Vill du veta mer om vilka produkter för elastomerer och gummi vi har? Kontakta mig!

Anders Greschik

Telefon: 073-525 54 63

E-post: anders@gleitmo.se

De vanligaste produkterna

Coatings för gummiindustrin – produktexempel:

Lim för gummiindustrin – produktexempel:

Formsläppmedel för gummiindustrin – produktexempel:

  • Marbocote WC36 – Vattenburet universellt formsläppmedel för alla typer av gummi.
  • Marbocote W807 – Vattenburet formsläppmedel med kraftigt släpp för alla typer av gummi.

Monteringssmörjmedel för gummiindustrin – produktexempel:

Produkter anpassade för elastomer och gummi

coatings för elastomerer

Coatings

Ren, smutsfri, ergonomisk och kvalitetssäkrad montering av o-ringar och andra gummitätningar utan användning av oljor eller smörjfett. Torra färdigsmorda detaljer direkt till monteringsstationen. Inget kladd och enklare logistik.

universalsläppmedel och formsläppmedel

Formsläppmedel

Vattenburna polymeriserande släppfilmer som till skillnad från de traditionellt använda silikon- och PTFE-baserade produkterna ger många släpp per applicering utan materialtransfer till den färdiga detaljen.

Cyanoakrylatlim är även kända som superlim eller snabblim

Lim

Cyanoakrylatbaserade lim som polymeriserar extremt snabbt vid kontakt med luftens fuktighet och ger starka och åldringsresistenta fogar på många olika gummi eller gummiliknande material.

monteringssmörjmedel för ergonomisk montering

Monteringssmörjmedel

För applikationer där detaljerna av olika skäl (storlek, vikt, ekonomi) inte kan förbeläggas utan måste smörjas vid montering erbjuder vi ett sortiment av vattenburna fett-/oljeliknande produkter för montering av elastomerer.