Känslan av kvalitet märks redan när man går in i duschen

När en av våra kunder skräddarsyr nya badrumsinredningar är man väldigt noggrann med kvaliteten i varje liten detalj. Så när en ny duschdörr skulle utvecklas ville man kunna öppna och stänga dörren extra mjukt. Gleitmo fick utmaningen att försöka hitta ’rätt känsla’ med hjälp av rätt smörjmedel till gångjärnen.

Gleitmos labb hittade balansen mellan friktion och dämpning

Vi bestämde oss för att testa de aktuella materialen (stål mot plast) i vår tribometer*. Vi jämförde den dynamiska friktionen hos ett normalt smörjfett med några olika smörjfett med mycket hög basoljeviskositet.

På så sätt kunde vi se hur mycket friktionen påverkades. Testerna visade att en av produkterna gav en betydligt högre dynamisk friktion än ett ”normalt” smörjfett. Utan ett högre slitage.

Känsla i varje detalj

Hur fungerade det då i praktiken? Smörjmedlet som fick bäst resultat i labbet provade vi hos vår kund och det visade sig att verkligheten stämde väldigt bra överens med våra tester. Duschdörrarna gled upp mjukt och smidigt. Känsla i varje detalj, precis som de ska vara när man väljer en produkt med hög kvalitet.

Bransch: Industri, Badrumsinredningar

Mervärde: Kundens slutanvändare upplever en hög kvalitet hos duschkabindörrarna

Produkter & tjänster från Gleitmo:

  • Lab och testverksamhet
  • Produkter för Friktion/Smörj/Smörjfett